Drøbak BK historie i 40 år

HISTORY DRØBAK BK

DRØBAK BOKSEKLUBBS HISTORIE.

1971 - 2011

Forord:
Klubbens historie er dokumentert gjennom protokoller fra styremøter og årsmøter.

Dessverre har jeg ikke funnet referater fra styremøter før 2.3.1987 og fra årsmøter før 13.10.82.

Fra høsten 1977 har jeg utklippsbøker som er ganske komplette helt frem til i dag.

I forhold til Drøbak idrettsforenings boksegruppe fikk jeg overdratt deres protokoll fra Mattis Hagen før han døde.

Selv om Drøbak bokseklubb så dagens lys i 1971, så har det vært bokset i Drøbak før denne tid.

Innenfor Drøbak idrettsforening ble det i 1939 dannet en boksegruppe. De holdt det gående gjennom krigen og frem til 1951 da den ble lagt ned. Så skulle det gå 20 år før det atter ble bokset i Drøbak

Stiftelsen av Drøbak Bokseklubb.
Klubben ble stiftet 28. mai 1971.

27 juni 1971 sendte klubben v/Werner Brock Mathiesen søknad om å bli tatt opp i Norges idrettsforbund. Werner ble motivert av å skaffe egnede tilbud til gutter i utsatt alder. En bokseklubb fantes ikke i Drøbak, og etter å ha konferert med Harald Skoglund, som da var ansatt i Norges Bokseforbund, tok Werner ansvar for å stifte en bokseklubb i Drøbak.

Svar fra NIF kom 6. juli 1971 om at klubben var tatt opp i NIF og Oslo Idrettskrets.

8 juli 1971 ble søknad sendt til Norges Bokseforbund, og svar derfra kom 9. juli at vi var registrert som medlem fra denne dato.

Etter klubben ble stiftet handlet det om å komme i gang med trening.

Klubbens første tilholdssted var Aulaen på Seiersten Skole. Guttene delte trenergjerningen mellom seg. De trente 2 ganger i uka. En gang i Aulaen på Seiersten og en gang i gymsalen på Sogsti skole. De åtte bære sandsekk og utstyr mellom treningene. Ingen hadde bil på den tiden. I 1974 flyttet klubben til Gamle Drøbak Skole på torget og Gymsalen der. Der holder fortsatt klubben til.

Av inntektskilder kan det nevnes at de arrangerte diskotekkvelder for ungdom på Avholdslokalet – 7 – 8 ganger totalt.

De fikk også tilbud om å stå dørvakter. Først på Sea-side, og deretter på Reenskaug Da Leon Eide overtok der. I starten fikk vi kr. 125 for å stå i døra, hvorav kr. 75,- tilfalt bokseklubben. Etter hvert ble fordelingen kr. 50,- til bokseklubben og 75,- til vakta. Av ferske dørvakter kan nevnes: Haktor Slåke, Per Jakobsen, Thor Engebretsen, Trygve Gulliksen, Olav Drag, Jan Willy Bjerke.

I starten var det flere som stilte opp, men etter hvert som interessen dalte, så fortsatte Haktor å stå i døra, men andelen til bokseklubben bortfalt.

På de første treningene var Harald Skoglund innom som trener, da han var ansatt i Norges Bokseforbund som trenerutvikler/utdanningsansvarlig.

Senere kom Haralds bror, Dag Sølvberg inn som trener, da han var ferdig i militæret. Dag trente også Ski Bokseklubb, som hadde flere gode boksere etter datidens standard. Drøbak og Ski trente også noe sammen. Vi dro til Ski for å trene sammen med Ski-gutta og de kom også til Drøbak for å sparre.

Harald Skoglund var en inkluderende og god motivator, trener og veileder i klubben i starten Han formidlet boksingens tekniske finesser på en forbilledlig og god måte. Det var stort da landslagstrener Bjarne Lingås var innom klubben og tok en tur på Seaside sammen med gutta etter endt treningsøkt. Her fortalte om tiden som sparringspartner for Floyd Patterson og om amatørbokskampen på Bislet hvor han utbokset den senere profesjonelle verdensmester Ingemar Johanson. Da satt det mange ivrige ungdom med veldig store ører og drakk sitronbrus istedenfor stedets normale brygg.

En morsom episode etter endt trening i januar:

Det var så kaldt at ”hestemøkka reiste seg og knegga”. Sparring og trening var ferdig og en av gutta ville løpe hjem med boksehanskene på, fordi det var så ”jævlig kaldt”. Som sagt så gjort, problemet var bare at når han var kommet halvveis, blei han så inn i hampen pissatrengt. De enorme vottene han hadde på lot seg ikke rikke av hendene, knytt etter alle kunstens regler og med dobbel sikringsknute. Å få ned treningsbuksa fremsto like vanskelig som å ta ned månen. Det var ingen vits i å løpe tilbake, han var jo allerede halvveis hjemme på Lysne. Beina gikk bare fortere og fortere desto nærmere heimen han kom, og jo mer trengt ble han. Utrolig nok klarte han seg helt hjem. Han stormet opp trappene, ….døra var låst. Herregud….han ringte febrilsk på,….hvorfor i helvete lukket ingen opp?....Ingen hjemme? Ute av stand til å holde igjen måtte han la naturen gå sin gang der han stod. Akkurat da åpnet moren døra.

Alt i 1972 deltok Haktor Slåke, Per Broch-Mathiesen og Arvid Karlsen i Nybegynner NM. De gjorde det bra. Haktor og Per tok sølvmedaljer, men Arvid ble uplassert.

Samme år deltok Haktor og Per Broch Mathiesen på en breddesamling på Heistadmoen i regi av Norges Bokseforbund. Her bodde gutta i 16 manns telt, men spiste på messa i leiren. Harald Skoglund fra NBF og ellers Thor Skarnes, Arild Hannås og Dag Sølvberg var trenere.

I 1973 tok Odd Haktor Slåke tok sølv i NM-ungdom i Moss. Han møtte Tom Gisle Skarnes fra Pors i finalen. Sønn av den legendariske Pors-trener Thor Skarnes

I 1974 tok Odd Haktor Slåke tok sølv i NM-junior. Trygve Gulliksen tok sølv i NM ungdom som gikk i Oppdal. Tor Engebretsen deltok i samme NM, men ble uplassert.

I 1975 Deltok Odd Haktor Slåke i sitt første NM senior og tok bronse.

I 1976 Deltok Knut Slåke, Per Evensen og Petter Krystad i NM ungdom og tok sølv. Steinar Myklebust tok bronse.

Hactor Slåke var med helt fra klubben startet. I 1974 kom også Klaus Bareksten med i klubben. Begge gutta var også aktive boksere, og fungerte samtidig som trenere for de andre i klubben. Klaus la opp som bokser i 1982 og Hactor i 1988 etter å ha deltatt i ett siste NM hvor aldersgrensen var hevet fra 34 til 36 år.

De er fortsatt trenere, sitter i styret og drar i trådene.

I styret var Georg Barkenes med en stund. Det samme Leif Myrland, Per Jakobsen og Arvid Svenning.

Sesongen 1976 – 1977
Styret:

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Steinar Myklebust deltok i NM ungdom, men ble uplassert.

Klaus kjørte i gang en bokseskole etter finsk mønster i samarbeid med Ronald Larsen fra bokseforbundet. 7 unggutter over 12 år deltok.
(Klaus jeg tror at dette skjedde i denne perioden) DBK hadde også en treningssamling på Vevelstad ungdomsskole på Langhus i Ski kommune hvor Harald Skoglund var lærer. Den gikk over en helg.

Sesongen 1977 – 1978
Styret: Leif Myrland

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Knut Slåke tok sølv i NM-ungdom. Rune Bjørn Andersen debuterte i samme NM ungdom i Folkets hus, Oslo med å møte Erik Dahlen Fra Raufoss i innledende kamp. Det ble tap og dermed uplassert.

I juli 1978 ble Knut Slåke sendt på treningsamling i Hamburg for ungdom fra hele Vest-Europa. Dette ut fra god innsats i sesongen som gikk

Sesongen 1978 - 1979
Styret: Klaus Bareksten, Leif Myrland?

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Rune Bjørn Andersen vant over en Ørnulfbokser i Folkets hus 13.1.78. Jørn Barkenæs var påmeldt men fikk ikke kamp. På et stevne i Tønsberg senere på høsten tapte både Rune og Klaus sine kamper.

Klubben arrangerte så sitt første stevne i Frognhallen. Ringen ble lånt fra Moss Bokseklubb. Under transport tilbake blåste 2 store gulvplater av lasteplanet og dunket i E-6, heldigvis uten at det skjedde noen ulykke. Det stod 11 kamper på programmet. Fra Drøbak bokset Rune B. Andersen og Knut Slåke for Drøbak. Rune tapte for Pål Liung, Norgesmester fra Fagen 26. Knut Møtte Morten Øhrn fra Vika, som tideligere på kvelden hadde slått en Mossebokser Knock Out. Det ble en frisk kamp som Knut tapte med minst mulig margin. Det var ca. 700 publikummere som bivånet stevnet, så stemningen i Frognhallen var det intet å si på. Man snakket faktisk om publikumsrekord.

27.11.78 ble Knut Slåke og Klaus Bareksten Oslo-mestere på et Stevne på Dælenenga. Rune Andersen og Jørn Barkenæs møtte gode motstandere i Ronny Møller og Erik Caspersen og tapte sine kamper.

Haktor Slåke stilte i NM Senior i Porsgrunnshallen i +91 kg. I sin første kamp møtte han Per A Saug fra Sentrum bk. Etter å ha opparbeidet seg en solid poengledelse, traff Haktor med en god slagserie som sendte Saug ut mellom tauene og ned i salen. Han kom seg opp i ringen og fikk fortsette, men etter nok en tur i gulvet ble kampet stoppet. I finalen ventet Steffen Tangstad fra Tønsberg. Han holdt avstand slik at Haktor ikke fikk inn sine farlige hooks og uppercuts, og prikket inn nok treffere til å vinne kampen på poeng. NM sølv til Hactor.

Sesongen 1979 - 1980
Styret: Klaus Bareksten

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Så langt ble denne sesongen klubbens mest aktive.

Klubbens boksere utkjempet i alt 40 kamper, hvor 18 ble vunnet og 22 tapt.

Klaus gikk 10 kamper og vant 7 av dem.

I et stevne i Folkets hus slo han ut en debuterende bokser fra Drammen men en rett venstre etter få sekunder av 1. runde. Etter dette gikk ikke denne bokseren flere kamper. Det hører med til historien at ca. 15 år etter satt trener Max Mankowitz i en bar på Geilo, hvor en mann satt og skrøt uhemmet om sin store boksekarriere. Max gjenkjente ham som den bokseren som ble slått ut etter ca. 10 sekunder av sin første kamp og som deretter la opp.

I NM i Tønsberg stoppet Klaus Bjørn Nordhagen i innledende, vant knepent over Viggo Trosdahl i semifinalen. Han tok sølv i NM etter finaletap mot Einar Nilsen.

Hactor tapte innledende mot Viggo Trosdahl og Knut trakk Terje Sveen fra Tønsberg i innledende og tapte.

Erlend Wiik og Jan Egil Svendsen gikk 8 kamper hver og vant 4 av dem. Jan bokset en ganske jevn kamp mot Vidar Strømme i NM og tapte denne knepent. Rune Andersen gikk også 8 kamper og vant kun 2 av dem, men hadde også gode motstandere.

Knut Slåke gikk 4 kamper med en seier, men hadde også den tøffeste motstanderen da han i landskamp mot Sverige møtte Christer Corpi, nordisk mester og kjent som Nordens beste juniorebokser. I en junior landskamp mot Danmark stopper Knut dansken John Kaastrup i 2. runde.

Hactor gikk 2 kamper som endte med tap, selv om de var ufortjente i og med at han møtte Einar Nilsen i Porsgrunn. Dette ble en jevn batalje med ta og gi, og det sies i ettertid at det ikke stod så bra til med ribbeina til Einar.

Klubben stod for å arrangere NM-ungdom i Frognhallen høsten 1979.

Det var på forhånd store forventninger til Rune Andersen som på forhånd hadde psyket seg opp til finalekamp mot Simen Auseth. Så langt kom ikke Rune. Han tapte 3-2 i innledende kamp mot Ronny Nilsen fra SP-1909, og var svært skuffet. Samtidig følte de fleste i salen at Rune i denne kampen ble bortdømt. Erlend Wiik debuterte. Han tapte også 3-2 i innledende kamp mot en bokser fra Rjukan. Mange av Norges mest meriterte boksere deltok i dette NM. Vidar Strømme, Javid Aslam, Simen Auseth, Magne Havnå for å nevne noen.

Leif Myrland og Klaus Bareksten tok også dommerkurs, og ble klubbens første dommere.

Sesongen 1980 – 1981
Styret: Klaus Bareksten

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Klaus startet sesongen med å slå Bjørn Nordhagen Knock out i Tønsberg.

Turen gikk så til Tromsø hvor det ble 2-1 tap for hjemmebokseren Bjørn Bugge, selv om Bugge etter hvert fikk 3 tellinger.

Klaus Bareksten debuterte så internasjonalt ved å gå helt til topps og tok gull i Tønsbergturneringen 1-2.november. Han slo først svenske Michal Pramås på poeng. I Finalen stod fargede Nigel James fra Danmark. Dette ble en jevn kamp som Klaus til slutt vant 4-1.

All denne medgangen førte til at Klaus fikk litt for mye selvtillit. For under ett stevne i Folkets hus 11.11.80 ble han slått Knock out av Viggo Trosdahl og valgte å ikke bokse mer den sesongen.

Sesongen 1981 - 1982
Styret: Klaus Bareksten

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Klaus fortsetter å bokse og innleder sesongen med seire over Leif Bygdenes og Dag Hitland. I NM i Oslo slo han Børge Eriksen fra Tromsø innledende, men tapte finalen knepent mot Tore Haugan fra Notodden. Nok et Sølv til Klaus. Etter dette gikk han ikke flere kamper.

Sesongen 1982 - 1983
Styret: Roy Gundeid, Stein Halck, Klaus Bareksten

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Det ble bestemt at Roy og Klaus skulle være hovedtrenere dette året. Det fungerte ikke helt i styret dette året.

Sesongen 1983 – 1984
Styret: Klaus Bareksten, Leif Myrland, Rune Andersen, Odd Hactor Slåke.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Det nye styret bestemte seg for å bruke resten av året for å ”samle” klubben igjen. Videre forsøke å starte opp en bokseskole til høsten

Sesongen 1984 – 1985
Styret: Klaus Bareksten, Leif Myrland, Rune Andersen, Odd Hactor Slåke.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Klubben på vei opp. Hactor og Klaus fungerte som trenere. Det ble for første gang laget ett medlemsarkiv. Klubben hadde påtatt seg å vaske gymsal og garderober, noe som gav kr. 10.000,- i kassa pr. år.

Øystein Wiik og Gard Løken gikk kamp i Folkets hus 14.11.85. Gard utbokset sin motstander. Øystein Wiik ble tidelig truffet på nesa, og blødde etter hvert så mye neseblod at kampleder Sverre Myrvold stoppet kampen i 3. runde.

Odd Hactor Slåke og Knut Slåke deltok i NM senior i Kristiansand. Knut gjorde come-back i NM-sammenheng etter 5 år. Knut hadde vært uheldig med trekningen i de fleste NM han hadde vært med i, og trukket den beste motstanderen til første kamp. I februar gikk han en meget god kamp mot rutinerte Viggo Trosdahl. Tap, men god bekreftelse på at NM-formen var i anmarsj.

Sesongen 1985– 1986
Styret: Odd Hactor Slåke, Per Jacobsen, Svein Mortensen, Klaus Bareksten, Hans Erik Andersen, Gard Løken, Rune Harkestad.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

En ny stamme boksere hadde begynt å gå kamper. Dette var Arne Lunde, Gard Løken, Øystein Wiik, Knut Erik Nord, Rune Harkestad og Jan Egil Svendsen.

Neste stevne gikk i Moss. Her vant Øystein på oppgivelse etter at motstanderen fra Moss hadde vært i gulvet 2 ganger. Rune Harkestad vant sin kamp, mens Gard Løken måtte se seg slått på poeng av en bokser opprinnelig fra Jugoslavia..

Vi hadde stand på torget i forbindelse med ungdommens dag. I forbindelse med Norgespremiere på Rocky 4 gikk vi oppvisning i Drøbak kino. Klubben gikk i Borgertoget 17. mai og 7 mann løp Drøbak mini-marathon..

Klubbens første formann Werner Broch-Mathiesen døde i november 1985.

Sesongen 1986 - 1987
Styret: Odd Hactor Slåke, Klaus Bareksten, Per Jacobsen, Rune Nilsen, Svein Mortensen

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Det ble vedtatt å prøve å dele opp treninga i 2. Jan Egil Svendsen og Rune Harkestad skulle forsøke å ta seg av nybegynnerpartiet.

Styret besluttet å levere inn forslag til NBF ting om å heve aldersgrensen fra 32 til 37 år for aktive boksere, På møte i Oslo boksekrets ble forslaget justert ned til 35 år. Dette for at Hactor skulle få en verdig slutt på karrieren.

Sesongen 1987 - 1988
Styret: Klaus Bareksten, Tor Engebretsen, Odd H. Slåke, Rune Nilsen, Per Jacobsen,
Vara: Svein Mortensen, Thomas Kristensen.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

4 mann var kampklare og løste inn Startbok

Hactor hadde en av sine mest aktive sesonger og bokset 5 kamper.

Han var nå på grunn av den nye aldersgrensa Norges eldste bokser.

Han bokset i Mossehallen mot………. Og slo Atle Wahlgren fra Sp-1909 i turnhallen i Drammen i februar 88.

Hactor og Klaus dro13.3.88 til Bergen for at Hactor skulle delta i NM. Etter Norgeshistoriens raskeste knock out seier over en bokser fra Sentrum, tapte Hactor finalen mot en annen Sentrumsbokser og avsluttet karrieren med NM-sølv. Det var også diskutert internt i klubben om å legge ned klubben p.g.a. manglende interesse fra medlemmene og mangel på trener. Styret bestemte seg for å prøve å annonsere etter en trener. Våren 1988 ble klubben kontaktet av svensken Hasse Thomsen, som ønsket å være trener i klubben. Dette ble positivt tatt i mot. Styret diskuterte en økonomisk ramme på kr. 10.000,- pr. år for å dekke Thomsens utgifter. Dessverre var ikke Thomsen til å stole på. Han uteble helt etter noen treninger og kom aldri tilbake. Bokserne Ronny Andersen og Rune Lorentsen ble sendt på treningsleir ungdom i Tammerfors, Finland i løpet av sommeren.

Sesongen 1988 – 1989
Styret: Klaus Bareksten. Thor Engebretsen, Per Jacobsen, Odd H. Slåke,
Vara: Svein Mortensen, Bror Gevelt

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Klaus og Hactor delte trenergjerningen. Hasse Thomsen forsvant etter en kort gjestevisitt.

Ole Martin Slåke begynte å bokse kamper. Tarje Haakstad og Ronny Andersen fra Ås gikk 4 kamper. Det samme gjorde Rune Lorentsen som etter hvert ble en meget habil bokser i norsk målestokk. Vi hadde et samarbeid med boksegruppa i Vestby med å trene hos hverandre.

I april ble Rune Lorentsen og Ole Martin Slåke Østlandsmestere i et stevne i Oslo. Rune slo Lars Ophus og Ole Martin vant en publikumsvennlig kamp mot Havel Stastad fra Gran. Kampen ble stoppet etter 4 tellinger og Ole Martin fikk bestemannspris på dette stevnet. Taje Haakstad debuterte med tap for den senere kjent Thomas Hansvoll. Ronny Andersen tapte også sin kamp, men 4 Drøbaksboksere var i sving på stevnet. Noe senere vant Rune sin kamp under ett stevne i Tønsberg, mens Ole Martin tapte på poeng mot Jonny Olsen, Moss bk.

Klubben fikk betalt av kommunen for å rengjøre gymsalen, men hadde problemer med å få folk til å gjøre dette, Tarje Haakstad var flink i så måte. Vi gjorde 2 dugnader på Tusenfryd. Vi pusset opp garderoben og snakket om å skifte ut lysarmaturen i taket på gymsalen. Styret vedtok å arrangere to stevner neste sesong, og innhente tilbud på kjøp av egen boksering. Vi landet på en ring fra England som kostet 4000 pund, noe som med daværende kurs tilsvarte kr. 53.260 inkl. mva. Vi begynte å føre oversikt over oppmøter på treninga, og Jarle Hildrum ble premiert for flest oppmøter denne sesongen. Vi arrangerte også på kort varsel St.hansfest i Badeparken. Dette i Samarbeid med Josef McCarty på Telegrafen. Dette ble starten på en rekke slike arrangementer i Drøbak Bks regi. En strek i regninga ble at noen tente på den tradisjonsrike scenen i parken, men arrangementet gikk bra allikevel.

Våren 1989 kom påbudet om bruk av hjelm

Sesongen 1989 – 1990
Styret: Klaus Bareksten. Per Jacobsen, Ronny Andersen, Odd H. Slåke, Rune Nilsen,
Vara: Svein Mortensen, Tarje Haakstad,

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Vi lånte kr. 35.000,- med styret som kausjonister for å kjøpe ringen. Vi solgte lodd for NBF, og lagde vårt eget griselotteri (100 loddbøker)opp mot jul, Dette gav gode inntekter. Det ble solgt annonser til programblad (kr. 40.350,-)og jobbet forskjellige dugnader.
Klubben arrangerte bokseskole høsten 1989.,

Lasse Brastad ble årets bokser med 10 kamper. Rune Lorentsen deltok i NM-junior og tok Bronse. Ole Martin Slåke i NM Senior.

Vi deltok på ett stevne i Oslo 1.10. hvor Rune og Lasse tapte sine kamper. 8.10 bokset Rune i Tønsberg og vant, Ole Martin tapte knepent på poeng.

Vi reiste til Hillerød Box-cup i Danmark. Boksere var Ole Martin Slåke, Rickard Slåke, Rune Lorentsen, Lasse Brastad. Resultat 4 gull og et sølv. Rickard var 12 år og debuterte i Drengekamp

Kalle Svensson som jobbet i ett vaktselskap ville gi klubben en stor pokal som ble en vandrepokal til årets bokser. Det ble utarbeidet kriterier for å få dette trofeet.

I uke 47 ankom Bokseringen vår Oslo Havn fra England.

16.12.89 arrangerte vi eget stevne med 21 kamper i egen nyankommet boksering.

Det ble seire på Lasse Brastad som gikk 2 kamper, Rune Lorentsen og Ole Martin Slåke vant sine kamper.

I Januar gikk Ole Martin kamp under en internasjonal galla på Mølla i Oslo. Her ble det tap for Bent Lundeby fra Sentrum etter en tøff kamp. På samme stevnet bokset Ole Klemetsen mot en danske.

Vi arrangerte stevner også 17.2.90 (22 kamper) og 29.4.1990 (24 kamper), og det ble totalt bokset 67 kamper på disse stevnene.

I forkant av stevnet 17.2. ble arrangør Klaus Bareksten stukket ned med kniv på jobb som politimann i Ski fredag 16.2. Han ble kjørt Lørenskog med ambulansehelikopter. Han hadde kampoppsett og det meste vedr. lørdagens stevne i hodet, så lørdag morgen skrev han seg ut, fikk tak i en rullestol og rakk å veie inn boksere i Drøbak lørdag formiddag.

23 kamper ble avviklet. Rune Lorentsen og Lasse Brastad tapte sine kamper. Men i stevnets nest siste kamp tok Ole Martin Slåke hevn over Johnny Olsen og vant på poeng. Rickard Slåke og Jarle Hildrum gikk oppvisningskamper.

Uka etter vant Jarle over en svenske i ett stevne i Sarpsborg.

15 mars var det klart for ”pensjonistoppgjør” i ringen i Porsgrunn.

Det var 10 år siden Haktor møtte Einar Nilsen i hans avskjedskamp. Nå skulle de møtes igjen. Denne gangen i en oppvisningskamp, siden begge for lengst hadde måttet legge opp p.g.a. aldersgrensen. Før Gamlegutta entret ringen hadde både Jarle Hildrum og Lasse Brastad vunnet sine kamper. Harktors 12 år gamle sønn Rickard Hadde bokset oppvisningskamp. Så var det klart for gamlegutta. I 6 runder stjal de showet denne kvelden med friske slagvekslinger. I denne kampen ble det ikke kåret noen vinner. Men kampleder Birger Olsen var ganske svett, da han hadde sin fulle hyre med å holde denne kampen innenfor oppvisnings kampens grenser.

Vi fikk tillatelse til å lagre ringen i Frognhallen. Jan Svendsen og Klaus, snekret oppbevaringskasse til ringen, og den står der den dag i dag. Tragedier skjer. Arild Tyler fra Vestby, som trente mye sammen med oss i Drøbak, bare falt sammen og døde på trening i Oslo. Arild ble bare 22 år gammel.

30.3.90. hadde vi oppvisning på Tangeåsen fritidsklubb, med 200 tilskuere.

På stevnet gikk 29. april norgest beste kvinnelige bokser Helga ”snowcat” Risøy oppvisning mot Drøbaks Rune Lorentsen. Lasse Brastad og Tarje Haakstad vant sine kamper

Vi gikk i Borgertoget 17. mai, og gjorde en stor jobb med St. Hans arrangementet. Vi hadde gode inntekter av St.hans.arrangementet, annonser i programbladet og vaskejobben.

I løpet av våren ble lånet på bokseringen nedbetalt.

Sesongen 1990 – 1991
Styret: Vidar Pettersen. Per Jacobsen, Tarje Haakstad , Odd H. Slåke
Vara: Svein Mortensen, Ole M. Slåke. Klaus gikk ut av styret p.g.a. jobb i UP og private forhold.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

10 boksere gikk kamper. Rune Lorentsen ble årets bokser. Han tok også bronse i NM.

Vi deltok i Hillerød Box-cup med 7 mann. Knut Bakke fra Ås tok gull. Videre bokset Lasse Brastad, Kjell Erik Torgersen, Jarle Hildrum, Aldo Gonzales, Jonas Husabø, Rickard Slåke, Morten Hansen og Eirik Hognestad. Vi bestilte våre første egne klubbdrakter. Det ble laget lyskasse til å henge over ringen.

Vi arrangerte stevner 6.10.90 og 8.12.90.

I oktoberstevnet gikk Kjell Torgersen 2 kamper og stoppet begge sine motstandere. I desemberstevnet vant Rune Lorentsen og 13-åringen Richard Slåke tok NBF ferdighetsmerke i gull. I tillegg vant Aldo Gonzales over en bokser fra Gran.

I tillegg arrangerte vi NM- junior 1 – 3.2. 1991.

Vi la mye arbeid i arrangementet. Gode priser ble forhandlet frem med Reenskaug hotell for utøverne. Vi kjøpte inn en del ring utstyr, næringslivet stilte opp med å kjøpe annonser i programblad. Kalles vaktselskap Euroguard sponset premier. Det tekniske arrangementet gikk bra med gode tilbakemeldinger. Klubben stilte med 2 mann – Lasse Brastad i 67 kg. Og Jarle Hildrum i 81 kg. Det var tøffe folk i begge klasser. I Lasse sin vektklasse var det 9 påmeldte. Lasse tapte kvartfinalen mot Kjell Grønner som også ble norgesmester. Jarle trakk seg rett til finale, men ble syk satt til finaledagen og kunne ikke stille. Seier på Walk over til motstanderen. Vi fikk mye ros i media og av NBF for arrangementet, men vi gikk i underskudd økonomisk på NM. Vi hadde lånt en minibuss av Norsk folkehjelp. Denne fikk vi en skade på som vi måtte erstatte. Dette bidro til ytterligere underskudd.

Rune ladet opp til vårens Senior-NM ved å slå Rino Skau på et stevne i Drammen 17. februar.

Rune debuterte så i Senior NM i Oslo. Innledningsvis slo han Geir Salvesen fra Kr. Sand. I Semifinalen møtte han Stig Amundsen fra Pors. Rune holdt godt følge i 1.runde, men så dro Stig fra og Rune fikk bronse i sitt første NM. Stig ble også Norgesmester.

Dessverre var ikke været med oss, så bandet Mix spilte stort sett bare for oss i bokseklubben i regnværet.

Klubben utviklet en ny logo, som ble brukt på drakter og brevark. Stor fordel med Vidar som jobbet profesjonelt i trykkeri.

Vidar Pettersen og Kjell ”Kalle” Svensson tok dommerkurs.

Våren 1991 bidro vi med å pusse opp gymsal og garderober.

Sesongen 1991 – 1992
Styret: Vidar Pettersen. Per Jacobsen, Tarje Haakstad , Odd H. Slåke, Ole M. Slåke.
Vara: Svein Mortensen, Roy Haslerud

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Årets bokser ble Rickard Slåke med 11 kamper. Morten Dahl tok sølv i NM jr. Rune Lorentsen tok Bronse i NM senior.

Vi deltok i Hillerød med 5 boksere. Rickard Slåke og Olav D. Larsen tok gull. Vi deltok også i Göteborg ABC med 4 mann. Rickard tok gull og Morten Dahl tok sølv.

Utover dette gikk Terje Askautrud , Lasse Brastad, Rune Dahl og Aldo Gonzales kamper.

Vi arrangerte stevner 5.10.91, 30.11.91 og 15.2.92

Vi arrangerte også 2 bokseskoler med Tarje Haakstad og Kjell E Torgersen som trenere.

I juli deltok Rune Lorentsen i Amtas sommer konkurranse, så nå var han blitt lokal kjendis. På Stevnet lørdag 30.11.91 vant Morten Dahl sin kamp mot en Oslobokser, mens Terje Askautrud og Rune Lorentsen tapte. I NM-Junior i Bergen overrasket Morten Dahl med å slå Favoritten Mikael Romul i innledende kamp. Han tapte Finalen 4-1 mot en annen trønder , Knut Arne Strand og fikk således sølv i 81 kg. Klassen.

På februarstevnet vant Rune Lorentsen over Glenn Andersen fra Moss og fikk bestemannspremie. Morten Dahl vant klart igjen over en bokser fra Pugilist, men Aldo Gonzales tapte.

Helgen etter vant Rune nok en seier, denne gangen i Drammen mot Nils Robert Liverud. På dette Stevnet slå 14-åringen Rickard Slåke en bokser fra Hønefoss.

Så var det duket for NM senior i Trondheim. Det var 8 mann i klassen og Rune Lorentsen knocket ut Per Arne Saur i 2 runde i sin kvartfinale. I semifinalen møtte Rune Kristen Reagen, som bokset meget defensivt, var vaskelig og treffe og prikket akkurat inn nok poeng til å vinne kampen. Reagen gikk til topps ved å slå Tore Vestvik og Rune viste at han var helt i norgestoppen, trass ny bronsemedalje. På et stevne i Porsgrunn i slutten av mars vant både Rickard og Morten sin 6. kamp for sesongen. Terje Askautrud tapte p.g.a. neseblod.

Sesongen 1992 – 1993
Styret: Vidar Pettersen. Per Jacobsen, Tarje Haakstad , Odd H. Slåke, Ole M. Slåke.
Vara: Svein Mortensen, Lasse Bratstad

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Årets bokser ble Olav D. Larsen som også stod for beste prestasjon som var gull i NM-ungdom.

Vi deltok i Hillerød, Göteborg ABC Knabeturneringen, Tordenskjold cup.

Rickard Slåke, Morten Dahl, Rune Dahl, Leif Dolonen Larsen, Lasse Brastad og Terje Askautrud bokset kamper.

Vi arrangerte stevner 24.10.92 , 28.11.92
Vi arrangerte også 2 bokseskoler med Klaus og Lasse Brastad som trenere.

St. Hans arrangementet gav ett bra overskudd.

I Hillerød vant Morten Dahl og Olav Larsen sine kamper. Ricard vant en kamp og tapte en mot finske motstandere, men Lasse Brastad og Terje Askautrud tapte sine kamper.

Oktoberstevnet hadde utrolige 110 boksere påmeldte, og det ble kamp til ca. 90 av dem. 45 kamper stod på programmet. Olav Larsen, Rune Lorentsen, Rickard Slåke, Morten Dal og Rune Dal vant sine kamper

På novemberstevnet tapte Morten Dahl mot Anders Bettum fra Sentrum, mens Olav Larsen vant over Faisal Butt fra Sp-1909.

NM for ungdom i Trondheim ble Olav D. Larsen Drøbak bokseklubbs første norgesmester. Det var 4 boksere i klassen og Olav stoppet sin motstander Kent Karlsen innledningshvis. I finalen slet han seg til en 4-1 seier mot Einar Solhaug fra Sp-1909. Rickard var uheldig og trakk Norgesmesteren i 1 kamp som han tapte etter å ha fått 2 billige tellinger.

På Nyåret var det NM for Junior i Moss Her fikk Olav selskap av Storebror Leif d. Larsen i super tungvekt. Olav Tapte sin innledende kamp. I Leif sin klasse var det kun 2 utøvere så det ble direktefinale. Leif tapte denne mot en rutinert bergenser og fikk således sølv.

Rickard storbokset og vant på et stevne på Lillestrøm. I Tordenskjold box cup vant han begge sine kamper og tok Gull, men Olav Larsen gikk på ett knepent tap mot Boye Nørve fra Oslo.

Sesongen 1993 – 1994
Styret: Vidar Pettersen. Per Jacobsen, Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Ole M. Slåke.
Vara: Svein Mortensen, Lasse Brastad

Hva skjedde i løpet av sesongen:

9 boksere gikk kamper. Til sammen 74 kamper – 39 seire og 35 tap.

Olav Dolonen Larsen ble Nordisk mester jr. Rickard Slåke deltok i EM for ungdom i Italia.

Rickard ble årets bokser. Rickard tok Sølv i NM ungdom. Olav tok bronse i NM-jr

Utover dette gikk Robert Slåke, Joachim Braude, Rune Dahl, Jon Bølerengen, Eirik Hognestad., Hans Petter Bjørndal og Lei Dolonen Larsen kamper.

Dommerne Vidar Pettersen og Klaus hadde en travel sesong. Klaus tok Forbundsgraden som Referee under TBC i 1994.

Vi deltok i Enighets cup i Malmö, Hillerød box, ABC Open, EM-ungdom, Italia, NM ungdom, NM-jr. og Nordisk jr.

Våre egne stevner ble avholdt 2.10.93 og 29.1.94 Vi arrangerte NM for Ungdom 6-7 november, og hadde egne stevner i Frognhallen 2.10.93 og 29.1.94. St. Hans arrangementet gav ett overskudd på kr. 3000,-

Sesongen startet i Malmø. Rickard var også tatt ut i NBF satsningsgruppe, Team 2000, med tanke på de olympiske leker ved tusenårsskiftet.

Rune Dal vant en kamp og tapte en kamp. Ricard og Robert Slåke vant sine kamper. Robert bokset en diplomkamp. Olav Larsen og Joakim Braude måtte møte seniorer og tapte sine kamper i Malmö.

I Hillerød vant Olav, Rickard og Joakim sine kamper, mens Robert, Jon Bølerengen og Eirik Hognestad tapte.

Rickard Slåke ble så den første boksere fra Drøbak som representerte Norge i Ett europamesterskap. I EM for ungdom i Salerno utenfor Napoli. Rickard tapte sin innledende kamp mot bronsemedlajøren fra Wales. Han tapte de 2 første rundene klart med vant siste runde.

Så var tiden kommet for NM for ungdom i Drøbak. Vårt lokale håp var Rickard Slåke, og han ble i forkant av mesterskapet portrettert med atskillig spalteplass i lokalavisene. Det tekniske rundt arrangementet var lagt proft opp, med lyd, lyskastere og det som skulle til. Richard gjorde sakene sine bra og vant først over Rune Nygård, Trondheim, og så over Kenneth Øvrevoll fra BK91. I Finalen ventet Frode Rostad fra Trondheim. Richard vant 1. runde. 2 runde jevnet seg noe ut, og i 3 runde var helt jevn. Det var helt uvisst hvor gullet skulle Havne, men når dommerstevnene ble lest opp var Rostad med knappest mulig margin 3-2. Fint innsats fra Richard, som allikevel var litt skuffet over at gullet glapp i siste runden.

På et stevne på Lillestrøm nyåret 1994 vant Richard over Kent Karlsen fra Rolvsøy. Rune Dahl og Joachim Braude vant også sine kamper på samme stevne. Hans Petter Bjørndal vant sin debutkamp, men Eirik Hognestad tapte mot Jason Silverman fra Moss.

Så var det igjen duket for stevne i Frognhallen.

Leif Larsen, 135 kg. Vant på knock out i 2. runde over en bokser fra Ullensaker. Richard vant over Faisal Butt. Joachim Braude vant over Morten Stub fra Bergen. Rune Dal og Jon Bølerengen tapte sine kamper.

I februar deltok Drøbak Bk. Med 4 mann i NM jr. i Bodø. Dette var Rickard Slåke, Joachim Braude, Olav Larsen og Rune Dahl. Olav slo seg frem til semifinale ved å slå Faisal Butt, men tapte semifinalen og fikk Bronse. De andre tapte sine kamper mot gode boksere.

Richard var tatt ut til å representere Norge i Nordisk for jr. i Tønsberg, men gikk på ett Knock out tap for Mossebokseren Ole Juelsen på ett stevne uka før Nordisk. Olav Larsen som tapte for Juelsen på samme stevne fikk dermed Billett i Nordisk. Som ett plaster på såret vant Eirik Hognestad, Rune Dahl, og Hans Petter Bjørndal sine kamper.

I Nordisk vant Olav på Knock out over en danske og på poeng over erkerival Remo Jassari også fra Norge. Olav som ble klubbens første NM vinner. Olav, klubben og trenerne ble i etterkant hedret av Frogn kommune for vår Nordiske mester.

Vi Deltok så i Tordenskjold Box-cup: Her vant Robert Slåke og Jon Bølerengen sine kamper og tok gull. Olav Larsen og Joachim Braude tok sølvmedaljer. Richard, Eirik Hognestad og Hans Petter Bjørndal tapte sine kamper.

Sesongen 1994 – 1995
Styret: Vidar Pettersen. Erlend Wiik, Klaus Bareksten, Odd H. Slåke, Ole M. Slåke.
Vara: Svein Mortensen, Lasse Brastad

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Robert Slåke ble årets bokser.

9 boksere gikk 58 kamper som resulterte i 33 seire og 25 tap.

Vi deltok i Enighet Cup, Hillerød, ABC.

I NM jr. tok både Rickard Slåke, Olav Dolonen Larsen og Joacim Braude sølv. Eirik Hognestad tok Bronse. Vi arrangerte 3 egne stevner med god deltagelse.

I tillegg til disse bokset følgende gutter kamper: Olav Dolonen Larsen, Rune Dahl, Jon Bølerengen, Hans Petter Bjørndal og Alex Stein.

Klaus tok forbundsgrad som ringdommer og var nå klar for større dommeroppgaver.

Vi byttet ut de gamle klubbdraktene med nye.

St. Hans arrangementet gav ett bra overskudd.

Sesongen startet med 6mann på Enighet cup i Malmö. Richard Slåke ble stevnets beste fighter, men tapte sin kamp. Han møtte en tysk seniorbokser som var svært uren. Olav Larsen slo ut en bokser fra Oslo i 1. runde og fikk bestemannspris. Jon Bølerengen og Rune Dahl vant sine kamper. Alex Stein vant en diplomkamp, mens Robert Slåke som også bokset diplom slo for hardt etter dommerens mening og disket Robert. På vårt første Stevne uka etter, gikk Robert Slåke sin første ordinære kamp 4-1 mot Thomas Skjellerud fra Tønsberg. Olav Larsen slo Kent Karlsen og ble kandidat til junior landslaget. Jon Bølerengen vant sin kamp mens Hans Petter Bjørndal og Alex Stein tapte tette kamper.

Så dro klubben på nytt til Hillerødturneringa.

Olav Larsen stoppet en Tysker. Robert Slåke fulgte opp med å vinne to kamper. Eirik Hognestad vant en meget kjapp RSC-seier ved å stoppe motstanderen i 1. runde. Richard gikk på tap, i det han fikk ett kutt over øyet mot en bokser fra Litauen. Det ble tap på Jon Bølerengen og Hans Petter Bjørndal også etter at begge gikk kampene sine tiden ut.

I starten på november deltok vi i NM-ungdom i Trondheim med Robert Slåke og Jon Bølerengen. Det var få deltagere totalt i mesterskapet. Jon innfridde ikke og tapte for en bokser han tideligere hadde slått. Robert var uheldig med trekningen og møtte sterke Geir Inge Jørgensen fra Gran, noe som endte med tap inledningsvis.

I BC-cup i Göteborg vant Alex Stein og Joachim Braude hver sin kamp og tok sølv. Olav Larsen tapte her for Kent Karlsen og Richard for sterke Jonny Amtmann fra Sverige. Tap ble det også for Robert Slåke og Hans Petter Bjørndal.

I vårt eget novemberstevne Vant Eirik Hognestad og Joachim Braude to kamper. Robert Slåke gikk en diplomkamp mot en bokser fra Ørnulf. Dommeren stoppet denne kampen i runde 2, da begge var for hissige og ville ikke rette seg etter pålegg om å slå løst. Robert ble tilkjent seieren på poeng. Richard derimot pådro seg 2 tellinger mot Jason Silverman fra Moss, noe som førte til at Haktor kastet inn håndkleet.

På januarstevnet vant Joachim og Robert sine kamper, men Jon Bølerengen tapte.

Så var det duket for nok ett NM for Jr. i Fredrikstad. Resultatet ble 3 sølv og en bronse. Richard, Joachim og Olav Larsen tok alle sølv. Bronse gikk til Eirik Hognestad. Richard møtte Jason Silverman i finalen. Det ble benyttet computer dømming og alle trodde at Richard hadde vunnet en jevn kamp. Overraskende ble Jason tilkjent seier. Olav gikk til direkte finale mot Kent Karlsen og tapte denne på poeng. På slutten av sesongen deltok vi i Tordenskjold boks cup. Her gikk Robert Slåke helt til topps og tok gull etter å ha gått 3 kamper mot danske motstandere. Alex Stein vant en diplomkamp. Jon Bølerengen gikk på ett tap, og Richard måtte nok en gang se seg slått av Jason Silverman.

Sesongen 1995 – 1996
Styret: Vidar Pettersen. Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Ole M. Slåke. Terje Askautrud
Vara: Svein Mortensen, Rune Lorentsen

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Robert Slåke ble Årets bokser.

Rickard tok gull i 75 kg. i NM jr i Mo i Rana. Robert tok gull i 63,5 i NM-ungdom i Bergen samt bronse i NM jr.

5 boksere gikk 27 kamper. Det ble 10 seire og 17 tap.

I tillegg til Robert og Rickard bokset følgende gutter kamper: Jon Bølerengen, Alexander Stein og Lars Grydeland

Vi Deltok I Hillerød, ABC. Vi avholdt 2 egne stevner 25.11.95 og 23.3.96

I Tillegg til St.Hansarrangementet drev vi også kafeen. Dette året fikk vi storbandet The Beatniks til å spille og det dro 700 mennesker.

Våren 1996 ble Odd Hactor Slåke valgt inn som styremedlem i Norges bokseforbund, og har sittet i forbundsstyret siden da.

Vi fikk til ett samarbeid med Reidar Myhre i Torget pub og Kasino automater i forbindelse med drift av spilleautomat. Dette ble starten på gode inntekter til klubben i årene som kom. Vi kjøpte inn flere kamphansker til stevner og fornyet ”hanskeparken” på treninga.

På vårt første stevne 25.11 hadde vi tre boksere i aksjon. Richard Slåke slo Ramsey Suleyman fra Ålesund. Lars Grydeland slo Henrik Gisholt, Pors, og Jon Bølerengen slo Øyvind Utne fra Bergen.

I NM for ungdom i Bergen gikk Robert Slåke helt til topps og tok Slåke familiens første gullmedalje. Robert som da var 15 år gikk til direktefinale mot 17 åringen Øyvind Kleppevik fra Bergen. Etter en jevn og noe uren start tok Robert over i siste runde og vant en enstemmig dommeravgjørelse.

Klubben andre bokser i dette NM, Alexander Stein, tapte innledene 3-2 mot Marius Enebakk fra Trondheimsklubben, Ulfan

I januar var det så duket for NM for Junior i Mo i Rana. Vi dro oppover med Richard og Robert Slåke pluss Jon Bølerengen. Jon bokset semifinale og tapte denne. Han tapte også bronsefinalen.

Robert tapte semifinalen, og bokset bronsefinale som han vant, og tok dermed medaljer i både NM for ungdom og Nm for junior.

Så var det endelig Richard Slåke sin tur. Tre mann i klassen. Richard trakk walk over og rett til finale og møtte så vinneren av semifinalen, Rune Kristiansen fra Tønsberg. Richard vant alle rundene, og dermed kampen, men ett kutt over øyet kunne ha fort ha stoppet kampen. Et velfortjent gull til Richard.

Det går opp og ned i boksing. I vårt eget stevne i mars gikk Robert 2 kamper. Den første vant han, men så møtte han Nico Armin Nasari fra Sentrum. Etter en jevn start, gikk Robert på en stjernesmell helt i slutten på første runde og ble talt ut. Også Aleksander Stein og Jon Bølerengen tapte sine kamper.

Sesongen 1996 – 1997
Styret: Vidar Pettersen. Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Ole M. Slåke. Terje Askautrud
Vara: Svein Mortensen, Rune Lorentsen

Hva skjedde i løpet av sesongen:

2 Boksere gikk 12 kamper. Det ble 6 seiere og 6 tap.

Robert Slåke ble årets bokser. Han tok også Gull i 71 kr. Ungdom og sølv i 67 kg. Jr. Robert representerte Norge i Jr. Nordisk og i Jr. Landskamp mot Sverige.

Vi deltok i Hillerød, ABC, Falken, NM Ungdom og Cup i Kristiansand og Tordenskjold. I tillegg til Robert, gikk Alexander Stein en kamp.

Høsten 1996 arrangerte vi NM for ungdom og Kvinner. Vi la mye arbeid i dette arrangementet. Det ble lagd programblad, plakater, lydanlegg mv. Dette året måtte vi avlyse begge våre ordinære stevner p.g.a. liten påmelding.

Robert og Alex påtok seg å holde bokseskole våren 1997.

Både Vidar og Klaus Var aktive på dommersiden. Klaus gikk opp til EABA test under de danske mesterskaper og besto denne. Han ble dermed klubbens første internasjonale dommer.

St. hans arrangementet gikk med godt overskudd. Dette ble også det siste St.hans arrangementet klubben hadde, da inntjening i gjennomsnitt de siste 10 årene ikke stod i forhold til arbeidsinnsatsen. Terje Dyruds orkester, tryllekunstner og klovn underholt. En gjeng med småjenter med Mari Bareksten i spissen mimet en spicegirls låt. Men morsomt hadde det vært og mye positiv fokusering på Drøbak Bokseklubb i forbindelse med disse arrangementene. .

I Hillerød tok Robert Gull etter seier over en tysk bokser, mens Aleksander tapte også for en tysker. I Angered Box cup, tapte Robert for en svensk bokser.

Den 23. november var det klart for Norgesmesterskap for ungdom og det første norgesmesterskap for kvinner. Dette var for øvrig Drøbak bokseklubbs 4. NM-arrangement. I starten ble NM for kvinner arrangert sammen med NM-ungdom.

Robert gikk opp en vektklasse og fikk gå to kamper. I finalen slo han Daniel Gustavsen, Ørnulf og forsvarte dermed sitt NM fra året før. Marit Myrvang fra Sør-Odal ble første NM-vinner for kvinner.

I NM for Junior i Bergen fulgte Robert samme oppskrift som året før, og tok sølv i 67 kg. Klassen. Robert slo Kristian Sund fra Bergen, men tapte en jevn finale 4-1 mot Kenneth Olsen fra SP-1909.

Så var det klart for landslagsdebut for Robert mot Sverige. !6 åringen møtte svenskenes rutinerte Andreas Gustavsson. Helt i slutten av 1 runde traff svensken med en klokke ren høyre. Det ble telling, og landslagstreneren valgte å kaste inn håndkleet. I Tordenskjold Box i Trondheim litt senere reiste Robert kjerringa og slo ut Kristian Sund fra Bergen i 1. runde.

Tid til en bokseskole ble det også i april. Og her fikk vi de første jentene på trening i klubben.

Sesongen 1997 – 1998
Styret: Vidar Pettersen. Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Ole M. Slåke. Terje Askautrud
Vara: Svein Mortensen, Rune Lorentsen

Hva skjedde i løpet av sesongen:

3 boksere gikk 20 kamper. 12 seire og 8 tap.

Årets bokser ble for 4. gang Robert Slåke. Robert tok gull i 71 kg. I NM.jr. på Stord.

Robert bokset videre i en internasjonal turnering i Praha, Tsjekkia. Landskamp mot Sverige og Nordisk mesterskap for junior.

Rune Lorentsen gikk til topps i Tordenskjold Box-cup.

I tillegg gikk Marius Andreassen 2 kamper.

Vi deltok videre i Falken cup, Hillerød, ABC- Göteborg, Kristiansand box-cup, Viking Cup, og Tordenskjold box-cup. Klaus dømte Svensk mesterskap og Chemi-cup i Halle, Tyskland

St. hans arrangementet gikk med underskudd p.g.a. dårlig vær.

Hactor var Norges Teamleader i forbindelse med Norges deltagelse i VM….?

På Tinget 1998 ble Odd Hactor valgt inn som Visepresident i Norges Bokseforbund

Vi startet sesongen Falken Cup, hvor Robert tok sølv mot Sveriges Nordiske Mester. Deretter deltok vi i Hillerød. Rune Lorentsen tok sølv i turneringen etter en seier og finaletap mot danske boksere.

PÅ vårt første stevne, stoppet Rune Lorentsen sin motstander, men Marius Andreassen debuterte, men tapte mot Håkon Sverre Grini fra Gran.

I Göteborg gikk Robert på nok ett tap mot den svenske landslagsbokseren Andreas Gustavsen.

På tredje forsøk i NM junior på Stord gikk Robert endelig helt til topps og tok gull. Robert vant to kamper før han stod klar i finalen mot Stord-bokseren Espen Offerdal. Etter to runder lå Robert under på poeng, men så skiftet han gir, og dro det hele i land. Robert hadde så tatt bronse, sølv og nå gull i NM for juniorer.

Like etter NM stod Robert for en av Norges tre landskampseiere mot Sverige. Robert vant over Sveriges Bjørn Johansson, men pådro seg ett kutt på slutten av siste runde

Sesongen 1998 – 1999
Styret: Vidar Pettersen. Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Ole M. Slåke. Terje Askautrud
Vara: Svein Mortensen, Rune Lorentsen

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Årets bokser ble for 5. gang Robert Slåke.

Noe mindre aktivitet. Robert Slåke gikk to kamper.

Hactor ble visepresident i NBF og var i Sydney, Australia, sammen med NIF representanter for å inspisere olympiaanleggene. Klaus dømte i Tammerfors-turneringen i Finland gikk opp til AIBA-grad som boksedommer i Trondheim. Han besto, og hadde dermed høyst oppnåelige internasjonal dommer grad.

Vi arrangerte 1 stevne 20.2.99.

Vi sluttet med St. Hans arrangementet, men hadde dugnad ved å flytte prestekontoret, samt vakthold på anleggsområde i forbindelse med Oslofjordforbindelsen.

I starten av sesongen hadde vi besøk av Cubas landslagstrener Honorato Espinosa i gym salen i Drøbak. Dette som ett resultat av en utvekslingsavtale mellom Cuba og Norge.

På vårt første stevne hadde vi ikke egne boksere med, men ”lille Hactor” Slåke gikk merkekamp

Sesongen 1999 – 2000
Styret: Vidar Pettersen. Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Ole M. Slåke.

Vara: Jørn Barkenes. Svein Mortensen trakk seg etter mange år i styret.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Liten aktivitet i forhold til boksere.

Makram Razzak var eneste bokser med startbok. Han gikk en kamp i Trondheim som han vant, og ble årets bokser. Vi arrangerte kun ett stevne i mars 2000, Høststevnet ble avlys p.g.a. liten påmelding. Litt labert og useriøst på treninga denne sesongen. Vi påtok oss en vaktjobb på ett anleggsområdet i forb. med Oslofjord forbindelsen. Klaus Dømte EM i Tammerfors.

Sesongen 2000 – 2001
Styret: : Vidar Pettersen. Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Ole M. Slåke.
Vara: Jørn Barkenes.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Remi Damlien ble årets bokser Han deltok i NM ungd. Tønsberg og tapte innledende kamp.

Vi arrangerte stevne i Frognhallen 11. nov. Vi hadde ingen i ordinær kamp på dette stevnet Derimot gikk Lille Haktor, Remy Damlien og Nicklas Knudsen merkekamper.

Januarstevnet fikk liten påmelding, så vi avlyste dette og arrangerte merkestevne på treningslokalet i stedet. Klaus Dømte i samtlige NM og en rekke turneringer bl.a. Aiba-turnering i Napoli og Copenhagen box-cup.

Klubben byttet automatentrepenør og fikk etter hvert oppstillingstillatelse for 3 spilleautomater. Dette skulle etter hvert sikre klubben god økonomi og gode inntekter.

Sesongen 2001 – 2002
Styret: Vidar Pettersen. Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Andreas Fosse
Vara: Jørn Barkenes.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Årets bokser: Remi Damlien som gikk 7 kamper. Rune Dahl begynte å bokse igjen og gikk 5 kamper. Utover dette var 6 gutter til i aksjon med ordinære og diplomkamper. Dette var: Nils Hjelfjord, Khadar Dahir Adare, Niclas Stokke Knudsen, Marius Barkenes, Mathias Norum, Mads Lundgren og Are Lingås.

Våre stevner i Frognhallen den 10.11.01 og 9.2.02 ble avviklet med god deltagelse.

Klaus satte dommerrekord i Norge med ca. 500 kamper dømt. Han dømte bl.a. VM for kvinner i Scranton, USA og Acmed Commert-cup i Istanbul Tyrkia.

Klubben registrete seg i Brønnøysund og fikk eget org. Nr. Vi ble ansett for å være lotteriverdige og kunne fortsatt drifte våre spilleautomater.

Vi startet sesongen i ABC-Cup, hvor Rune Dahl vant 2 kamper og tok gull. Marius Barkenæs vant en kamp og tapte neste. Remy Damlien og Nicklas Knudsen tapte sine innledende kamper.

Deretter ble det Novemberstevne i Frognhallen. Her Vant Remi sin kamp. Mens flere av den yngre garde gikk merkekamper.

I NM for ungdom tapte Remy for en bokser han hadde slått før, og fikk derfor kun med seg bronse hjem fra mesterskapet.

I februarstevnet hadde vi Niclas Knudsen og Marius Barkenæs i diplomkamper.

Sesongen 2002 – 2003
Styret: Vidar Pettersen. Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Andreas Fosse
Vara: Jørn Barkenes.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Remi ble Årets bokser med 13 kamper, tok sølv i NM på Bærums verk med knepent tap mot Otto Tangstad i finalen.

Rune Dahl, Marius Barkenes, Niclas Knudsen, Mads Lundgren og Mattiaas Norum bokset kamper.

Begge stevner i Frognhallen 9.11.02 og 1.2.03 ble godt avviklet fikk god påmelding.

Klaus var igjen en av Norges mest dømmende dommere og fikk Dømme i EM i Perm, Russland.

På stevnet 9.11 Vant både Remy og Mathias Norum, mens Mads Lundgren gikk på ett tap. Klubben hadde en tid hatt en gutt med Downs syndrom på treninga, Amer Iqbal. Han gikk merkekamp og klarte ferdighetsmerket. Ingen var så glad som han denne dagen. Marius Barkenæs vant en diplomkamp og Remi Damlien slo en bokser fra Pors.

Sesongen 2003 – 2004
Styret: Klaus Bareksten , Vidar Pettersen. Odd H. Slåke, Andreas Fosse
Vara: Jørn Barkenes.

Vidar ønsket å trekke seg som leder av klubben så han og Klaus byttet plass i styret, med Klaus som ny leder.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Remi ble sendt på treningsleir i Tunis i regi av Apollo bk.

Remi ble årets bokser. I Ungdoms-NM i Moss gikk Remi helt til topps og tok gull. Mattias Norum tok sølv. Remi deltok så i NM for Jr. i Molde og tok sølv der etter tap for Kristian Olsen fra Moss.

Utover dette bokset Mads Lundgren, Mattias Norum og Alexander Tønsberg kamper. Alexander Tønsberg var maks uheldig og knuste stortåa si under arbeid med å sette opp ringen i forb. med eget stevne.

Begge stevner i Frognhallen 8.11.03 og 31.1.04 ble godt avviklet med god påmelding.

Klaus ble retestet til AIBA-graden i det svenske mesterskapet. Han dømte ol.kvallikk-turnering i Göteborg, Int. turnering på Cypros, samt Copenhagen box-cup

Vi kjøpte ny Canvas til ringen vår. Vi begynte også å se på muligheten for å få til ett tilbygg til Frognhallen. P.g.a. automatinntektene begynte klubben å få en del penger på bok, slik at vi økonomisk nå var i stand til å bidra noe til dette.

Sesongen 2004 – 2005
Styret: Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Vidar Pettersen. Andreas Fosse
Vara: Jørn Barkenes.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Rune Dahl ble årets bokser. Rune Dal gikk 4 kamper og vant 3 av dem, deltok i NM-senior, men tapte innledende kamp mot Fahrad Amuru og ble uplassert i dette NM.

I tillegg bokset Remi, Mattias Norum og Anders Retvedt kamper

Amer Iqbal som har downs syndrom klarte NBF ferdighetsmerke i sølv på eget stevne. Stor glede.

Styret innført utøverkontrakter hvor medl. Forplikter seg til å oppføre seg bra og hvor voldsbruk og lignende utenfor trening og kamp belønnes med utkastelse av klubben. Dette for å sette fokus på holdningsskapende arbeid.

Årsmøtet startet med å minnes Svein Mortensen som tapte kampen mot kreft og gikk bort dette året. Svein ble 81 år.

Våre 2 stevner 13.11.04 og 22.2.05 gikk som normalt

Vårt forhold til Kasino Automater ble etter hvert noe anstrengt, da oppfjørene begynte å komme tilfeldig eller utebli. Dette ble innskjerpet i ny avtale.

40 nye treningsdresser ble innkjøpt for salg til medlemmene.

Klubben arrangerte en fremtidskveld – klubbutvikling 28.4.2005 med veileder fra Akershus Idrettskretts.

Remi møtte Otto Tangstad på vårt første stevne, og tapte denne kampen. Alex Tønsberg stoppet sin motstander fra Voss i 2.runde. Mattias Norum tapte en jevn kamp mot Nick Thomas Berg fra Moss.

Sesongen 2005 – 2006
Styret: Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Vidar Pettersen. Andreas Fosse
Vara: Jørn Barkenes.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Årets bokser ble Rune Dahl. Rune hadde en aktiv sesong og gikk 13 kamper hvorav 10 vunnet. Rune fikk bestemannspremie i B-30 cup. Rune tok sølv i NM i Oslo senere på sesongen. Vår første jentebokser Kristine Grov debuterte i B-30 cup. Videre gikk Remi og Dmitrij Pojarkov kamper. Sesongen startet med å sende Kristine og Dmitrij på breddesamling i Tønsberg.

Vi deltok i Hillerød cup, ABC-cup

Klaus dømte bl.a. i Warzawa og Copenhagen box-cup.

Våre stevner 2 19.11.05 og 21.1.06 gikk som normalt.

Gledelig var det også at Robert Riesto bisto som trener både på det ordinære partiet og på bokseskolen.

I B-30 cup debuterte Kristine Grov og Dmitry Pojarkov. Dmitrij vant klart, mens Kristine som møtte fjordårets sølvmedaljør tapte kampen, men var strålende fornøyd for å ha gjennomført.

I Hillerød Box cup debuterte vår nye Kvinnebokser, Kristine Grov. På grunn av få påmeldte kvinner møtte hun en eldre og tyngre bokser og vi så at dette ville gå mot tap og gav opp kampen. Vår nye ungdomsbokser Dmitry Pojarkov gikk også på tap. Rune Dal vant klart over en dansk bokser, for så og møte en meget sterk Hollender i finalen. Her ble det tap og sølvmedalje på Rune. I vårt eget stevne i november utbokset Dmitry Dennis Mortensen fra Horten. Rune vant sin kamp mot Henrik Gisholt. Dmitry vant nok en kamp over Mikkelsen denne sesongen..

På stevnet vårt i januar møtte Rune Dahl trønderbokseren Alex Karaka. Rune hadde telling på Karaka i 2. runde, men trønderen kom tilbake og stod kampen ut. Seieren gikk til Rune. Rune var nå ranket som nr. 2 i Norge etter Mohammed Massoudy fra OBK. I mars var det så duket for Rune i NM. For å unngå Norges beste bokser Mohammed Massoudy hadde Rune gått opp i 69 kg. Klassen. Rune vant innledende kamp ved å stoppe motstanderen. I semifinalen ventet Henrik Gisholt. Gisholt kampene blir alltid rotete med mye holding og kriging, men Rune skaffet seg et poengoverskudd og vant kampen 17-15. Han var således i finalen. Der ventet Carlos Flores fra Ørnulf. Rune vant første runde 6-2. så fulgte 2 helt jevne runder. I siste runde stod kampen og vippet på 17-17, da Flores plutselig i siste sekund får ett poeng. Man kan si at denne gangen var sølvet en skuffelse, da det var så lite som skilte fra gull..

Sesongen 2006 – 2007
Styret: Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Haakan Skog, Andreas Fosse
Vara: Jørn Barkenes.

Vidar gikk ut av styret etter 17 år som styremedlem, hvorav 12 år som leder. Han ble utropt som æresmedlem og takket av.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Rune ble årets bokser også dette året.

Rune gikk 11 kamper i sesongen. Rune deltok i Wiener Neustadt turneringen i Østerike og tapte knepent mot en sterk ungarer. Senere representerte Rune Norge i Copenhagen box-cup, hvor han møtte en av Europas beste boksere. Rune hang godt med i innledende runde, men tapte kampen mot en meget sterk ungarer. Rune ble så Norgesmester under NM i Tønsberg etter en relativ lett seier i direkte finale mot Kim Andre Hansen fra Askim bak. For å forsterke Runes Oppkjøring til NM, leide vi inn landslagstrener Martin Kittel for å holde en del treninger i Drøbak. I tillegg støttet vi Rune økonomisk slik at han kunne reise til Oslo og få sparring der.

Dmitrij gikk 6 kamper, Kristine 2 og Badri Dahi 2 .

Hactor og Klaus gjorde comeback i veteranmesterskapet i Trondheim. Haktor gjorde en publikumskamp mot Lars Tore Thomassen. Klaus fikk tilnavnet ”Bad neis” Hactor ”Broken ribs” og Lars Tore ”Hvithaien”, noe som kunne tilskrives ikke alt for mange solpigmenter i huden.

Våre 2 stevner 18.11.2006 og 20.1.2007 gikk som normalt.

Klaus dømte VM for kvinner i New Dehli, India.

I forbindelse med Runes oppkjøring til NM, engasjerte vi landslagstrener Martin Kitel som gav treningene våre ett løft.

I vårt første stevne gikk Rune Dahl mot Endre Steiro Blankert fra Tønsberg og vant en klar seier. Dmitry fikk også en seier ette rå ha slitt litt med vekta.

På Januarstevnet vant Kristine Grov sin første boksekamp mot Linda Lerbek fra Ski, noe som utløste gledestårer. Badry Dahi debuterte i ungdomsklassen og vant sin første kamp. Runes motstander meldte forfall p.g.a. skade.

Så var det endelig duket for NM senior i Tønsberg. Rune måtte finne seg i å stille som favoritt i 60 kg. Mohammed Massoudy var utrent og hadde gått opp flere vektklasser. Etter innveiingen hadde flere av de påmeldte gått opp i tyngre vektklasser. Tilbake stod Askimbokseren Kim Andre Hansen. Med andre ord ble det direkte finale. Poengmessig var de to første rundene ganske jevne. Forskjellen var Runes slagstyrke som mørnet Kim i 2 runder. I runde tre går han på en telling og like etter må han overende og kampen ble stoppet på RSC. Rune hadde dermed nådd målet sitt ved å ta NM-gull. Til lat overmål skjedde dette på hans 32 års fødselsdag. Rune la opp etter dette og gikk ikke flere kamper.

1.7.2007 ble spilleautomater forbudt, og vår hovedinntektskilde opphørte. Entreprenøren, Casino Automater skyldte fortsatt klubben over kr. 100.000,- men lovte å gjøre opp for seg.

Hactor Slåke ble nominert som presidentkandidat i forhold til Forbundets ting i juni 2007, og ble valgt til president uten motkandidater.

Sesongen 2007 – 2008
Styret: Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Haakan Skog, Andreas Fosse
Vara: Jørn Barkenes.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Mattias Norum ble årets bokser.

Mattias deltok i NM.jr i Trondheim, men tapt innledende og ble uplassert.

Vetle Slåke, Sebastian Skog og Kristine Grov bokset kamper.

Vi deltok i Angered Box-cup

Vi avlyste høststevnet p.g.a. dårlig påmelding. Januarstevnet 19.1.2008 gikk som normalt.

Det hadde oppstått ett hull etter Rune Dahl, så vi hadde ikke noen ordinære boksere med på dette stevnet. Den yngre garde gjorde seg bemerket vi merkekamper og av disse var 13 åringen Kaia Tønsberg, som etter hvert skulle bli den kommende forgrunnsfiguren i klubben.

Automatinntektene falt bort 1.7.2007. Entreprenør gjorde ikke opp for seg og skyldte klubben ca. kr. 103.000,- Klubben måtte så gå til politianmeldelse for underslag og bedrageri.

Vårt kjære støttemedlem og tidtager gjennom mange stevner Erik Ryno Samuelsen tapte kampen mot kreft og gikk bort 24.6.2007.

Sesongen 2008 – 2009
Styret: Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Haakan Skog, Eva Ringstad og Siri Tønsberg
Vara: Jørn Barkenes.

Styret ble utvidet og 2 kvinner valgt inn.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Kaia Tønsberg ble årets bokser.

Kaia Tønsberg gikk en diplomkamp og vant denne.

Våre 2 stevner 15.11.08 og 31.1.09 gikk som normalt

I Novemberstevnet hadde vi kun med merkeboksere. Kaia tok sølvmerket og 52-årige Arild Bryhn tok bronse til stor applaus.

Klaus dømte Witch-cup i Ungarn og i det svenske mesterskapet.

Hactor var lagleder for Norge under VM i China for kvinner høsten 2008

Kasino automater ble ilagt ett forelegg på kr. 10.000,- for underslag som ikke ble vedtatt. Saken gikk derfor til retten. Kai og Maria deltok på treningssamling i forb. Med ekstremsportuka i Voss.

Sesongen 2009 – 2010
Styret: Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Haakan Skog, Eva Ringstad og Siri Tønsberg
Vara: Jørn Barkenes.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Kaia Tønsberg ble årets bokser.
Kaia Tønsberg gikk 10 diplomkamper.

Hun deltok i Landsmesterskapet i diplomboksing i Bodø, og ble norgesmester etter å ha vunnet direkte finale.

Videre bokset Marius Barkenes, Kenneth Evensen, Aleksander Fagernes og Stian Sørmo kamper.

Våre 2 stevner 14.11.09 og 16.1.10 gikk som normalt. Vi deltok i Angered box-cup.

Odd Hactor ble tildelt Akershus Idrettskrets frivillighetspris under eget stevne i Frognhallen 16.1.2010.

Klaus dømte i Tammerforsturneringen, Det svenske mesterskapet, Nationen cup i Østerrike og lagkamp mot Wales i Aurland. Han deltok også på dommerseminar i Milano i forbindelse med VM. Hactor var i VM i Milano i egenskap av president i NBF.

Vidar Pettersen fylte 70 år og gav seg som dommer.

Drøbak bokseklubb etablerte egen hjemmeside på Internet med domenenavnet drobakboksing.no.

Resultatet ble en side klubben kan være stolt over, og hvor man kan legge ut resultater, informasjon om trening, terminlister, nybegynnerkurs osv.

Casino Automater ble dømt for underslag av kr. 103.516,- og til å erstatte dette beløpet. I ettertid blir disse pengene innkrevd avdragsvis og er i ferd med å bli nedbetalt.

På NBF ting 13. juni 2010 ble Odd Hactor gjenvalgt som president for 3 nye år.

Kaia kom inn i NBF prosjekt Female box, og dro bl.a. på treningsleir i Alicante, Spania sommeren 2010

Høsten 2009 dro Haakan, Jørn og Sebastian i gang nybegynnerkurs – bokseskole. Dette har vært en suksess, både i forhold til rekruttering og til å slippe å bruke trenerkapasitet på dette på de ordinære treningene.

Våren gjentok vi bokseskolen med Sebastian og Haakan Skog ved roret.

Prosjektet med tilbygg til Frognhallen har ligget dødt i noen år. Klubben vil nå fremover forsøke å få en avklaring på dette.

Sesongen 2010 – 2011
Styret: Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Haakan Skog, Eva Ringstad og Siri Tønsberg
Vara: Jørn Barkenes.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Kaia Tønsberg ble årets bokser.

Hun deltok i Landsmesterskapet i diplomboksing på Melhus og tapte direktefinale der. Videre deltok hun i NM-jr. i Drammen, men tapte innledende kamp. Kaia vant også Skarnes cup i Skien. På Lillehammer ble det for første gang arrangert ett NM for kvinner ungdom. Her møtte Kaia ei jente fra Vestlandet i direktefinale. Etter en litt svak start, bokset Kaia seg opp, vant klart på poeng, og ble således Norges første ungdomsmester for kvinner.

Kenneth Evensen bokset 6 kamper og vant gull i B-30 cup. I Askim cup vant også Kenneth 2 kamper

Våre 2 stevner 13.11.10 og 15.1.11 gikk som normalt

Haakan og Sebastian kjørte i gang en bokseskole høsten 2010 en bokseskole våren 2011.06.06

Hacor ble valgt inn i AIBAS executive comite i nov. 2010.

Sesongen 2011 – 2012
Styret: Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Haakan Skog, Eva Ringstad og Siri Tønsberg
Vara: Jørn Barkenes.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

I denne sesongen ble planene for boksehall mer konkrete. Kommunen foreslo å bevilge penger til prosjektet. Og vi lå som første prioritet på idrettsanleggsplanen.

Anna Klare ble årets bokser. Hun bokset 3 kamper og vamt 2. bl.a. NM-Junior i Moss i direkte finale. Kaia Tønsberg bokset 3 kamper. Hannah Strøm Pedersen bokset 2 kamper og vant landsmesterskapet i diplomboksing i direkte finale. Remi Damlien bokset 2 kamper og Jørgen Barkenæs bokset 1 kamp. Vi sto helgen 6-8 januar som arrangør av treningssamling for Forbundets satsingsgruppe Female box.

Våre to stevner 12.11.11 og 7.1.12 gikk som normalt

Vi arrangerte 2 bokseskoler med Jens Kihle Jacobsen, Haakan Skog og Klaus Bareksten som trenere. Klaus lagde ett leksjonsopplegg for bokseskoler.

Erstatningskravet mot Kasino automater ble avdragsvis nedbetalt, så den saken ble avsluttet.

Sesongen 2012 – 2013
Styret: Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Haakan Skog, Eva Ringstad og Siri Tønsberg
Vara: Jørn Barkenes.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Kenneth Evensen ble årets bokser. Han bokset 5 kamper, Ble Norgesmster for begynnere i Trondheim, men brakk underarmen i sin siste kamp for Drøbak Bk. Han meldte senere overgang til Drammen Bk.

Klaus Bareksten, Jens Kihle Jacobsen, Haakan Skog og Sebastian Skog kjørte i gang 2 bokseskoler. Det ble etter hvert fast å ha bokseskole fra sept. Og en fra Januar.

Vi arranergte 2 bosestevner, henholdsvis 20.nov. 2012 og 21. jan. 2013 med god deltagelse.

Trenerne i klubben deltok på ett seminar i Oslo under ledelse av amerikansk topptrener: Shaun George.

Klaus Bareksten passerte 5000 kamper som dommer.

Når det gjelder boksehallen, så ble det i løpet av sesongen jobbet godt fra Haktors side. Tegninger var utarbeidet og godkjent, og man kunne for første gang snakke om en konkret dato for byggestart i april 2014. Det ble også kjøpt inn en mindre boksering til bruk i den nye hallen og til mindre stevner.

Sesongen 2013 – 2014
Styret: Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Haakan Skog, Eva Ringstad og Siri Tønsberg
Vara: Jørn Barkenes.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

I denne sesongen ble det ikke utropt noen Årets bokser, da ingen hadde gått ordinære kamper.

Våre to stevner 9.nov. 2013 og 11.jan.2014 ble avviklet som normalt med god deltagelse.

Klaus Bareksten, Jens Kihle Jacobsen, Haakan Skog og Sebastian Skog kjørte i gang 2 bokseskoler. Det ble etter hvert fast å ha bokseskole fra sept. Og en fra Januar.

Prosessen med Boksehallen var nå kommet så lang at vi var klar til å sette spaden i jorda.

Vi hadde fått forhåndgodkjenning fra Kulturdept på 2,7, mill kr. I tippemiddler. Kommunen hadde bevilget 1,8 mill. Festekontrakt for tomta var skrevet. Haktor måtte gå mange runder med kommunen da det stadig dukket opp nye ting som: krav om å kle bygget med kobber, Konskvensanalyse for hele idrettsparken, rekkefølgebestemmelser osv. Men etter hvert så løste disse flokene seg, og man forberedte seg på at Veidekke A/S kunne starte å bygge høsten 2014.

Sesongen 2014 – 2015
Styret: Klaus Bareksten , Odd H. Slåke, Haakan Skog, Eva Ringstad og Siri Tønsberg
Vara: Jørn Barkenes.

Hva skjedde i løpet av sesongen:

Zygmantas Oksas ble årets bokser. Han gikk to kamper og vant begge.

Vi arrangerte ett stevne 8. nov. men avlyste det planlagt januarstevnet p.g.a arbeidsmengden med den nye hallen.

Klaus Bareksten, Jens Kihle Jacobsen, Haakan Skog og Sebastian Skog kjørte i gang 2 bokseskoler.

Siste uke i august var det endelig klart for byggestart. Trær ble felt, fjell ble sprengt ut og tomta ble planert og gjort klar for støpning av såle. Byggeprosessen gikk som smurt. Det skjedde store forandringer fra uke til uke. Fredag 21.11.14 gikk vi runden med Veidekke for å sjekke at alt var utført i forhold til anbud og oppdrag. Noen små mangler ble påpekt, og vi overtok hallen denne dagen. Det gjenstod for klubben å innrede garderober, noe maling, sette opp ring, finne ut et fornuftig opplegg for oppheng av sekker og annet fast montert utstyr. Mye godt dugnadsarbeid ble utført i perioden. Takk til Eva Ringstad som skaffet arbeidskraft fra folk som soner samfunnsstraff. Takk til politikerne for bevilgede penger og tomt. Det samme til Sparebank 1, som gjennom stiftelsen gav oss kr. 200.000,- Vi er ikke like takknemlige overfor Kommunens administrasjon, hvor sommel med å få overført tippemidler gjorde at vi ikke klarte å betale regningene våre, og måtte stille personlige midler til disp. Det har vært mye arbeid i forbindelse med stadig å etterkomme nye krav om dokumentasjon i byggeprosessen.

I mai flyttet vi den store ringen inn i hallen, og folk som soner samfunnsstraff monterte opp Siri og Evas etterlengtede kjøkkenkrok. I mai fikk vi også gledelig nyhet fra Sparebankstiftelsen DNB, at de hadde tilgodesett oss med en gave på kr. 75.000,- til skillevegg.

På årsmøtet 26 mai gikk Klaus Bareksten av som formann og ut av styret.

Han kom inn i styret i 1974 og har hatt funksjoner der siden. I starten ble lederrollen litt byttet på, men han har nå sittet sammenhengene siden han overtok etter Vidar Pettersen i 2003. Dette blir således den siste årsberetning fra hans hånd.

Her stopper også historien fortalt med Klaus sin penn. Men Drøbak bokseklubb lever videre, og neste kapittel i historien er ikke skrevet.

Klaus